Image

Koji odabrati glukometar?

Vaša poruka maksima »10. svibnja 2010., 7:38 sati

Vaša poruka serg77ey »10. svibnja 2010., 20:07

Vaša poruka mir777 »11. svibnja 2010., 22:31

Vaša poruka Laura »12. svibnja 2010., 22:36

Vaša poruka mir777 »12. svibnja 2010., 23:36

Vaša poruka Sergej »12. svibnja 2010., 11:51

Vaša poruka 2008inna »13. svibnja 2010., 22:59

Vaša poruka Laura »14. svibnja 2010., 15:46

Vaša poruka 2008inna »14. svibnja 2010., 16:50 sati

Vaša poruka Mel »14. svibnja 2010., 19:02

Top 9 mjerača glukoze u krvi

Stjecanje glukometra - uređaj za mjerenje šećera u krvi, za pacijenta s dijabetesom je od vitalne važnosti. U ovom aparatu, dijabetičari trebaju tijekom cijelog života.

Trenutno, na tržištu postoje mnogo glucometera, a svi su u stanju točno odrediti razinu šećera u krvi.

Kako odabrati dobar glukometar?

Pri odabiru mjerača treba uzeti u obzir sljedeći kriterij: mogućnost stjecanja test traka po pristupačnoj cijeni u budućnosti.

Zaključak: najvažniji kriterij za odabir uređaja za određivanje razine šećera u krvi jest pristupačne cijene potrošnog materijala i njihovu dostupnost na prodaju.

Dakle, razmotrit ćemo najbolje glucometere, od kojih svaki može postati neizostavan dom "laboratorijski asistent" za dijabetičare. Takav uređaj - vrsta mini laboratorija, poboljšava kvalitetu života pacijenta i pomaže mu u borbi protiv bolesti. Pomoću takvog uređaja, nakon što ste dobili točne informacije, možete brzo i učinkovito pomoći pri povećanju ili smanjenju razine glukoze u krvi.

Ocjena od 9 najboljih glucometera

Najbolji prijenosni mjerač glukoze u krvi "One Touch Ultra Easy" ("Johnson Johnson ")

Ocjena: 10 od 10

cijena: 2 202 rub.

dostojanstvo: prikladan prijenosni elektrokemijski glukometar težine samo 35 grama, uz neograničeno jamstvo. Predviđena je posebna mlaznica za prikupljanje krvi iz alternativnih mjesta. Rezultat je dostupan za pet sekundi.

mane: nema funkcije "glasa".

Tipičan pregled One Touch Ultra Easy: "Vrlo mali i prikladan uređaj, teži vrlo malo. Jednostavan je za korištenje, što mi je važno. Dobro je koristiti na cesti, i često idem. Ponekad se osjećam dobro, često se osjećam boji putovanja, da će biti loše na putu i da nitko neće pomoći. S ovim glukometrom postao je mnogo smireniji. On vrlo brzo daje rezultat, slično uređaju koje nisam imala. Volio sam da je komplet uključivao deset sterilnih lanceta. "

Najkompaktniji glukometar "Trueresult Twist" aparat ("Nipro")

Ocjena: 10 od 10

cijena: 1 548 rub.

dostojanstvo: najmanji elektrokemijski uređaj za mjerenje glukoze u krvi, koji sada postoji u svijetu. Analiza se može provesti, ako je potrebno, doslovno "u pokretu". Dovoljno je kap krvi - 0,5 mikrolitara. Rezultat je dostupan nakon 4 sekunde. Moguće je uzeti krv iz bilo kojeg alternativnog mjesta. Postoji prikladan zaslon dovoljno velik. Uređaj jamči 100% -tnu točnost rezultata.

mane: može se koristiti samo u uvjetima vanjskog okruženja navedenog u napomenama - relativna vlažnost 10-90%, temperatura 10-40 ° C.

Tipična recenzija o Trueresult Twistu: "Vrlo me je dojmilo da je tako dugo trajanje baterije - 1.500 mjerenja osigurano - bilo dovoljno za mene više od dvije godine. Za mene je to od velike važnosti jer, unatoč bolesti, puno vremena provodim na cesti, jer moram putovati na poslovnim putovanjima na dužnosti. Zanimljivo je da je moja baka imala dijabetes, a sjećam se koliko je teško u tim danima odrediti šećer u krvi. Nemoguće je raditi kod kuće! Sada je znanost krenula naprijed. Takav uređaj je samo nalaz! "

Najbolji glukoputjer informacija "Akku-check aktiv" ("Hoffmann La Roche") e

Ocjena: 10 od 10

cijena: 1 201 rub.

dostojanstvo: visoka točnost rezultata i brzo mjerenje vremena - u roku od 5 sekundi. Posebnost modela je mogućnost primjene krvi na test traci u uređaju ili izvan njega, kao i mogućnost, ako je potrebno, ponovnog nanošenja kapi krvi u test traku.

Postoji prikladan oblik označavanja rezultata mjerenja tijekom mjerenja prije i poslije jela. Postoji i mogućnost izračuna srednjih vrijednosti koje su dobivene prije i poslije jela: za 7, 14 i 30 dana. U memoriji se spremaju 350 rezultata, s točno vrijeme i datum.

mane: ne.

Tipična recenzija o Accu-check aktivnom mjeraču: "Imam teškog dijabetesa nakon Botkinove bolesti, šećer je vrlo visok. U mojoj "kreativnoj biografiji" bilo je koma. Glucometeri su bili vrlo različiti, ali ovo se najviše sviđa, jer trebam česte testove za glukozu. Moram ih napraviti prije i poslije jela, pratiti dinamiku. Stoga je vrlo važno da su podaci pohranjeni u memoriji jer je pisanje na komadu papira vrlo nezgodno. "

Najbolji jednostavni uređaj za mjerenje glukoze u krvi "Jednostavan dodirni odabir" ("Johnson Johnson ")

Ocjena: 10 od 10

cijena: 1 153 rub.

dostojanstvo: najjednostavniji i najprihvatljiviji model po povoljnim cijenama. Dobar izbor za one koji se ne sviđaju sofisticiranim tehnikama upravljanja. Postoji zvučni signal o niskim i visokim količinama šećera u krvi. Nema izbornika, bez kodiranja, bez gumba. Da biste dobili rezultat, jednostavno umetnite test traku s primijenjenom kapljicom krvi.

mane: ne.

Tipična recenzija o mišu s jednim dodirom: "Imam skoro 80 godina, moj unuk mi je dao uređaj za određivanje šećera i nisam ga mogao koristiti. Bilo je vrlo teško za mene. Unuk je bio užasno uzrujan. A onda me poznati liječnik savjetovao da kupim ovaj. I sve se pokazalo vrlo jednostavno. Hvala vam nekome tko je došao ovako dobar i jednostavan uređaj za ljude poput mene. "

Najprikladniji glukometar "Akku-check Mobile" ("Hoffmann La Roche")

Ocjena: 10 od 10

cijena: 3 889 rubalja.

dostojanstvo: je najprikladniji instrument do sada, u kojem nije potrebno koristiti staklenke s test trakama. Razvijen je načelo kazete, u kojemu se 50 naprave za testiranje odmah stavljaju u uređaj. U slučaju da je montirana prikladna ručka, s kojom možete uzeti kap krvi. Tu je bubanj za šest lanceta. Ručka se može odvojiti od tijela ako je potrebno.

Posebna značajka modela: prisutnost mini-USB kabela za povezivanje s osobnim računalom za ispis rezultata mjerenja.

mane: ne.

Tipični pregled: "Nevjerojatno prikladna stvar za suvremenog čovjeka."

Najfunkcionalniji glukometar "Accu-check Performa" ("Roche Diagnostics GmbH"),

Ocjena: 10 od 10

cijena: 1 750 rub.

dostojanstvo: suvremeni uređaj s mnogim funkcijama po pristupačnoj cijeni, koji omogućuje bežično prijenos rezultata na računalo pomoću infracrvenog priključka. Postoje alarmne funkcije i podsjetnici na test. U slučaju prekoračenja dopuštenog praga šećera u krvi predviđeno je i nevjerojatno udoban zvuk.

mane: ne.

Tipična povratna informacija o Accu-check performometru: "Onemogućeno od djetinjstva, osim dijabetesa, još uvijek imam nekoliko ozbiljnih bolesti. Ne mogu raditi izvan kuće. Uspio sam pronaći posao na daljinu. Ovaj uređaj mi pomaže pratiti stanje tijela i istodobno raditi produktivno na računalu. "

Najbolji pouzdan glukometar "Contour TS" ("Bayer Cons.Care AG")

Ocjena: 9 od 10

cijena: 1 664 rub.

dostojanstvo: vremenski testirani, točni, pouzdani i jednostavni uređaji. Cijena je dostupna. Na rezultat ne utječe prisutnost u krvi pacijenta maltoza i galaktoze.

mane: relativno veliko razdoblje ispitivanja - 8 sekundi.

Tipičan savjet o mjeraču sklopa TC: "Već godinama koristim ovaj uređaj, vjerujem i ne želim ga promijeniti, iako se novi modeli pojavljuju cijelo vrijeme".

Najbolji mini-laboratorij - analizator krvi "Easytouch" prijenosni ("Bayoptik")

Ocjena: 10 od 10

cijena: 4 618 rub.

dostojanstvo: jedinstveni mini-laboratorij kod kuće s elektrokemijskom metodom mjerenja. Dostupna su tri parametra: određivanje glukoze, kolesterola i hemoglobina u krvi. Pojedinačne test trake su predviđene za svaki testni parametar.

mane: nema bilježaka o unosu hrane i nema komunikacije s računalom.

Tipični pregled: "Uistinu mi se sviđa ovaj čudesni uređaj, eliminira potrebu za redovitim posjetom poliklinici, stojeći u redovima i bolnom postupku za polaganje testova".

Sustav za praćenje glukoze u krvi "Diacont" - set (OK Biotech Co.)

Ocjena: 10 od 10

cijena: od 700 do 900 rubalja.

dostojanstvo: pristupačna cijena, točnost mjerenja. U proizvodnji test traka primjenjuje se sloj po sloju enzimskih slojeva, što smanjuje pogrešku mjerenja na minimum. Značajka - test trake ne trebaju kodiranje. Oni sami mogu privući kap krvi. Na test traci postoji kontrolno polje, koje određuje potrebnu količinu krvi.

mane: ne.

Tipični pregled: "Sviđa mi se da sustav nije skup. Određuje precizno, zato stalno koristim i ne mislim da vrijedi prekomjerno plaćati skuplje marke. "

Koji je metar bolje kupiti?

Savjetnik endokrinologa: svi uređaji su podijeljeni u elektrokemijsku i fotometrijsku. Radi lakšeg korištenja kod kuće, trebali biste odabrati prijenosni model koji će lako stati u vašu ruku.

Fotometrijski i elektrokemijski uređaji imaju značajne razlike.

Fotometrijski mjerač krvi koristi samo kapilarnu krv. Podaci se dobivaju zbog reakcije glukoze s tvarima pohranjenim na test traci.

Elektrokemijski glukometar koristi analizu krvne plazme. Rezultat se dobiva na temelju količine struje generirane reakcijom glukoze s tvarima na test traci, koje se primjenjuju posebno za ovu svrhu.

Koja su mjerenja točnija?

Točnije su mjerenja provedena uz pomoć elektrokemijskog glukometra. U ovom slučaju praktički nema utjecaja čimbenika okoliša.

Oba tipa uređaja predlažu uporabu potrošnih materijala: test trake za glukometar, lancete, kontrolna rješenja i test trake za provjeru točnosti samog uređaja.

Mogu postojati sve vrste dodatnih funkcija, na primjer: alarm koji vas podsjeća na analizu, mogućnost pohranjivanja svih podataka potrebnih za pacijenta u memoriji glukometra.

zapamtiti: sve medicinske proizvode treba kupiti samo u specijaliziranim prodavaonicama! To je jedini način da se zaštitite od nepouzdanih pokazatelja i izbjegavate neispravno liječenje!

Važno! Ako uzimate lijekove:

  • maltoza;
  • ksiloza;
  • imunoglobulini, na primjer, "Octagam", "Orentsia"

a tijekom analize dobit ćete nepouzdane rezultate. U tim slučajevima, analiza će pokazati pretjeranu razinu šećera u krvi.

Pregled najboljih glucometera u 2018 na recenzije potrošača

Tijekom života, osobe s dijabetesom trebaju stalno pratiti razinu glukoze. Za provedbu takve studije osiguravaju se glukometarci.

Danas tržište predstavlja niz različitih mjernih uređaja. Pregled najpopularnijih uređaja omogućit će vam da odaberete optimalni model koji će zadovoljiti očekivanja i mogućnosti korisnika.

Kriteriji za odabir mjernog uređaja

Glukometar se procjenjuje uzimajući u obzir njegovu funkcionalnost i tehničke karakteristike.

Pri odabiru modela trebate obratiti pažnju na sljedeće točke:

  • Izgled, veličina, dizajn pri odabiru igraju važnu ulogu - za mlade su mali i moderni modeli pogodni za starije većim telefone s velikim zaslonom;
  • kvaliteta plastike i montaže - što više proizvođača radi na izgledu, obratio pažnju na kvalitetu, skuplji će uređaj koštati;
  • Elektrokemijska metoda mjerenja - jamči točnije rezultate;
  • tehničke karakteristike - u obzir se uzima u obzir sjećanje na uređaj, prisutnost budilice, izračun prosječnog pokazatelja, brzina ispitivanja;
  • dodatne funkcije - pozadinsko osvjetljenje, obavijest o zvuku, prijenos podataka na računalo;
  • trošak potrošnog materijala - lancete, test trake;
  • jednostavnost u radu uređaja - složenost kontrole značajno usporava istraživanje;
  • proizvođač - poznate i dokazane tvrtke mogu jamčiti kvalitetu i pouzdanost uređaja.

Popis najboljih jeftinih uređaja

Predstavljamo popis najpopularnijih modela s niskim troškovima za 2017-2018, sastavljen od korisničkih recenzija.

Kontour TS

Kontura TC je zgodan glukometar kompaktnih dimenzija s velikim zaslonom. Model je objavio njemačka tvrtka Bayer 2007. godine. Ne trebate unijeti kôd novog paketa test traka. To ga razlikuje od mnogih drugih mjernih uređaja.

Za analizu će pacijentu trebati malu količinu krvi - 0,6 ml. Dvije kontrolne tipke, svijetle priključnice za test trake, veliki zaslon i jasnu sliku čine uređaj prilagodljivim.

Memorija uređaja dizajnirana je za 250 mjerenja. Korisnik ima mogućnost prijenosa podataka tijekom određenog razdoblja na računalo.

Parametri mjernog uređaja:

  • dimenzije - 7 - 6 - 1,5 cm;
  • težina - 58 g;
  • brzina mjerenja - 8 s;
  • ispitni materijal je 0,6 ml krvi.

Cijena uređaja iznosi 900 rubalja.

Iz mišljenja ljudi koji su koristili konture vozila, može se zaključiti da je uređaj pouzdan i jednostavan za korištenje, potražnja za dodatne mogućnosti, definitivno plus - bez kalibracijskih, ali mnogi ne vole dugo vremena čekajući rezultat.

Kontura vozila pokazala se prilično dobrom, u svom radu nije bilo značajnih nedostataka. Ne uzrokuje osjećaje i pouzdanost uređaja - radi već više od 5 godina. Jedini manji nedostatak - 10 sekundi čekanja na rezultate. Prije toga prethodni je uređaj testiran u roku od 6 sekundi.

Тятяяна, 39 godina, Kantina

Za mene, kvaliteta uređaja i točnost indikatora imaju veliku ulogu. To je ono što je Contour TC postao za mene. Također sam volio dodatne korisne funkcije i nedostatak kalibracije.

Eurovision, 42 godine, Ufa

Diacont OK

Diakont - sljedeći proračunski glukometar, koji se uspio dokazati sa dobre strane. Ima lijep dizajn, vrlo veliki zaslon bez naglašavanja, jedan gumb za upravljanje. Uređaj je veći od prosjeka.

Koristeći Diacontus, korisnik može izračunati prosječnu vrijednost svojih analiza. Memorija uređaja je dizajnirana za 250 mjerenja. Podaci se mogu prenijeti na računalo pomoću kabela. Isključivanje se događa automatski.

Parametri mjerila:

  • dimenzije: 9,8-6,2-2 cm;
  • težina - 56 g;
  • brzina mjerenja - 6 s;
  • volumen materijala je 0,7 ml krvi.

Cijena uređaja iznosi 780 rubalja.

Korisnici primijetiti praktičnost rada s uređajem, točnost i prihvatljivu kvalitetu gradnje.

Upravo sam koristio Diakont od 14. godine. Proračun i istodobno kvalitetni aparati. Osim toga, potrošni materijali za njega također su jeftini. Uređaj ima malu pogrešku u usporedbi s rezultatima u poliklinici - manje od 3%.

Irina Aleksandrovna, 52 godine, Smolensk

Kupio sam Deaconte prije tri godine. Primijetit ću normalnu kvalitetu sklopa: plastika ne pukne, nigdje nema nikakvih praznina. Za analizu nije potrebno mnogo krvi, izračun je brz. Prema svojstvima istog kao i drugi glukometri iz ove linije.

Игорь, 45 godina, Sankt Peterburg

AccuChek Active

Akkuk Aktić - proračunski uređaj za samokontrolu razine šećera. Ima strogu laconic dizajn (vanjski sličan starom modelu mobilnog telefona). Postoje dva gumba, kvalitetan zaslon s jasnom slikom.

Uređaj ima proširenu funkcionalnost. Moguće je izračunati prosječne, pre / post markere hrane, zvučna obavijest je dana o kasetu koja je kasnila.

Accu-Chek može prenijeti rezultate na računalo putem infracrvenog zračenja. Sjećanje na mjerni uređaj dizajnirano je za do 350 testova.

  • Dimenzije 9,7-4,7-1,8 cm;
  • težina - 50 g;
  • volumen materijala - 1 ml krvi;
  • brzina mjerenja je 5 s.

Cijena je 1000 rubalja.

U pregledima je navedeno brzo mjerenje vrijeme, veliki zaslon, praktičnost korištenja infracrvene luke za prijenos podataka na računalo.

Stekao je Zakon za svog oca. U usporedbi s prethodnim verzijama, ovo je bolje. Brzo radi, bez odgađanja, rezultat je jasno vidljiv na zaslonu. Sam se može isključiti - baterija se ne gubi. Općenito, tata je zadovoljan modelom.

Tamara, 34 godina, Lipetsk

Volio sam ovaj uređaj za mjerenje. Sve je brzo i praktično, bez prekida. Kćer pomaže prijenos podataka izravno na računalo. Gledamo, kako se šećer mijenja za potrebni interval. Baterije traju dugo, međutim, to nije jeftino.

Nadezhda Fedorovna, 62 godine, Moskva

Najbolji modeli: kvaliteta - cijena

Predstavljamo ocjenu modela prema parametrima kvalitete i cijene, sastavljenim od mišljenja korisnika.

Satellite Express

Satellite Express je suvremeni model glukometra kojeg proizvodi domaći proizvođač. Uređaj je dovoljno kompaktan, zaslon je vrlo velik. Uređaj ima dva gumba: gumb za memoriju i gumb za uključivanje / isključivanje.

Satelit može pohraniti do 60 rezultata ispitivanja u memoriji. Značajka uređaja je dug životni vijek baterije - traje 5000 postupaka. Uređaj pamti indikatore, vrijeme i datum ispitivanja.

Tvrtka je posebnu pažnju posvetila testnim letvama. Kapilarna traka sam apsorbira krv, potrebnu količinu biomaterijala - 1 mm. Svaka se test traka nalazi u pojedinačnoj ambalaži, čime se osigurava higijenski postupak. Prije uporabe, kodiranje se izvodi pomoću kontrolne trake.

Parametri Satellite Express:

  • Dimenzije 9,7-4,8-1,9 cm;
  • težina - 60 g;
  • volumen materijala - 1 ml krvi;
  • brzina mjerenja je 7 s.

Cijena je 1300 rubalja.

Potrošači istaknuo nisku cijenu na test traku i dostupnost stjecanja, točnost i pouzdanost uređaja, ali mnogi ljudi ne vole izgled metar.

Satelitska ekspresija djeluje normalno, bez prekida. Ono što sam stvarno volio bila je niska cijena test traka. Oni se lako mogu naći u bilo kojoj ljekarni (kao što ih ruska tvrtka proizvodi), za razliku od stranih analoga.

Dobio / la, 39 godina, Eercitour

Izbor glukometra odgovara odgovorno. Za mene je važna točnost rezultata, prijašnji aparati se ne bi mogli pohvaliti. Već sam koristio satelit već godinu dana - zadovoljni sam načinom na koji to radi. Točno i pouzdano, ništa suvišno. Naravno, izgleda da nije, plastični je slučaj vrlo grub i staromodan. Ali za mene glavna je točnost.

Žena 35 godina, Sadržaj-na-Dunu

AccuChek Performa Nano

AccuChickPerform Nano - moderna glukometarska marka Roshe. Kombinira moderan dizajn, malu veličinu i točnost. Ima LCD s osvjetljenjem. Uređaj se automatski uključuje / isključuje.

Izračunavaju se prosječni podaci, rezultati su označeni prije i poslije jela. Uređaj ima ugrađenu funkciju alarma, koja vas obavještava o potrebi provođenja testiranja, postoji univerzalni kodiranje.

Baterija mjernog uređaja je dizajnirana za mjerenja 2000. U memoriju možete pohraniti do 500 rezultata. Podaci se mogu prenijeti na računalo pomoću kabela ili infracrvenog priključka.

Parametri AccumulationPerformance Nano:

  • dimenzije - 6,9-4,3-2 cm;
  • volumen ispitivanog materijala je 0,6 mm krvi;
  • brzina mjerenja je 4 s;
  • težina - 50 g.

Cijena je 1500 rubalja.

Potrošači primjećuju funkcionalnost uređaja - osobito su neki ljudi svidjeli funkciju podsjetnika, ali su potrošni materijali skupi. Isto tako, uređaj će biti teško upotrebljavati osobe starije dobi.

Vrlo kompaktan i moderan glukometar. Mjerenje je brz i točan. Funkcija podsjetnika govori kada je najbolje mjeriti šećer u krvi. Također poput strogog i moderanog izgleda uređaja. Ali cijena potrošnog materijala nije baš jeftina.

Olga Petrovna, 49, Moskva

Kupnja AccuPackPapera djedu - dobar i kvalitetan uređaj. Likovi su veliki i jasni, ne usporavaju, brzo prikazuju rezultat. No zbog starosti teško je prilagoditi se uređaju. Mislim da bi stariji ljudi trebali odabrati model lakše, bez dodatnih funkcija.

Dmitrij, 28 godina, Češka

Onetouch Odaberite jednostavan

Van Tach Select je mjerni uređaj s optimalnim omjerom kvalitete i cijene. Nema šanse, jednostavan je i prikladan za upotrebu.

Bijeli uredan dizajn pogodan je za muškarce i žene. Veličina zaslona je manja od prosjeka, a prednja ploča sadrži 2 indikatora u boji.

Uređaj ne treba posebno kodiranje. Radi bez gumba i ne zahtijeva nikakve postavke. Nakon provedenog testa, on daje znakove o kritičnim rezultatima. Nedostatak - nema sjećanja na prethodno ispitivanje.

  • dimenzije - 8,6-5,1-1,5 cm;
  • težina - 43 g;
  • brzina mjerenja je 5 s;
  • volumen ispitivanog materijala je 0,7 ml krvi.

Cijena je 1300 rubalja.

Članovi se slažu da je proizvod je jednostavan za korištenje, dovoljno precizan i izgleda dobro, ali je više prikladan za starije osobe u nedostatku mnogih postavki koje su u potražnji za pacijente mlađe.

Kupio je ili kupio Van Toch Select majci pod referencom medicinskog osoblja. Kao što je praksa pokazala, dobro funkcionira, ne nered, brzo prikazuje podatke, rezultati pokazuju pouzdanu. Dobar uređaj za kućnu upotrebu. Odstupanje od uobičajene analize u poliklinici je samo 5%. Mama je vrlo sretna što je uređaj vrlo jednostavan za korištenje.

Ярослава, 37 godina, Nizhny Novgorod

Nedavno sam kupio VanTach Select. Vanjski vrlo dobro, u ruci da se zadrži prilično udobno, kvaliteta plastike također nije loša. Jednostavno korištenje, čak i za ljude koji ne poznaju tehniku ​​dobro, bit će razumljivi. Postoji vrlo malo memorije i druge funkcionalnosti. Moje mišljenje - pogodno je za stariju generaciju, a za mlade imaju mogućnosti s naprednim značajkama.

Anton, 35 godina, Soči

Najbolji high-tech i funkcionalni uređaji

Pa i sada - najbolji glukometeri iz najviše kategorije cijena, koji se ne mogu priuštiti svi, ali imaju veliku skupinu traženih karakteristika, besprijekoran stilski dizajn i kvalitetu gradnje.

Accu-Chek Mobile

Accu Chek Mobile je inovativni funkcionalni uređaj koji mjeri glukozu bez test traka. Umjesto toga, koriste se višekratna testna kaseta, koja je dovoljna za 50 studija.

AccuChickMobile kombinira sam uređaj, uređaj za probijanje i testnu kasetu. Mjerač ima ergonomsko tijelo, opsežan zaslon s plavim pozadinskim osvjetljenjem.

Ugrađena memorija može spasiti oko 2000 studija. Osim toga, postoji i funkcija alarma i izračun prosjeka. Korisnik je također obaviješten o isteku korištenja trake.

Parametri Accu Chek Mobilea:

  • dimenzije - 12-6,3-2 cm;
  • težina - 120 g;
  • brzina mjerenja je 5 s;
  • potrebna količina krvi je 0,3 ml.

Prosječna cijena je 3500 rubalja.

Korisnici napuštaju uređaj, uglavnom pozitivne recenzije. Njegova proširena funkcionalnost i jednostavnost korištenja su zabilježeni.

Dobio sam Akka Chek Mobile. Nakon nekoliko mjeseci aktivne upotrebe mogu primijetiti visoku točnost testa, praktičnost, jednostavnost, poboljšanu funkcionalnost. Posebno mi se sviđalo da radi istraživanja s kasetom koja se može ponovno upotrijebiti bez jednokratnih test traka. Zbog toga je vrlo povoljno uzeti s njima na posao i na putu. Vrlo zadovoljan modelom.

Alena, 34 godine, Belgorod

Praktično, jednostavno i pouzdano. Koristim samo mjesec dana, ali već sam uspio procijeniti njegovu kvalitetu. Odstupanje s kliničkom analizom je mali - samo 0,6 mmol. Glucometer je jednostavno neophodan za uporabu izvan kuće. Jedna minus - kazeta samo pod redoslijedom.

Vladimir, 43 godina, Vodič

Bioptik tehnologija EasyTouch GcHb

EasyTouch GcHb je mjerni uređaj pomoću kojeg se određuje glukoza, hemoglobin, kolesterol. Ovo je najbolja opcija za kućnu upotrebu.

Za svaki parametar su njihove trake. Tijelo glukometra napravljeno je od srebrnkaste plastike. Uređaj ima kompaktnu veličinu i veliki zaslon. Pomoću dva manja gumba, korisnik može upravljati analizatorom.

Parametri glukoze / kolesterola / hemoglobina su:

  • brzina istraživanja je 6/150/6 s;
  • volumen krvi - 0,8 / 15 / 2,6 ml;
  • memorija - mjerenja 200/50/50;
  • dimenzije - 8,8-6,4-2,2 cm;
  • težina - 60 g.

Trošak je oko 4600 rubalja.

Kupci primjećuju visoku točnost uređaja i potražnju za njegovom funkcijom kako bi dobili detaljniji test krvi.

Kupio sam majku Izi Touch. Ona se u meni jako brine za zdravlje, neprestano se predaje u analizi odjela za pacijente. Odlučio sam da ovaj analizator postane mali kućni laboratorij. Sada moja majka ima kontrolu, ne napuštajući stan.

Valentin, 46, Kamensk-Uralsky

Moja kćer kupila je uređaj Izi Touch. Sada mogu sustavno pratiti sve pokazatelje. Najtočniji je rezultat glukoze (u usporedbi s bolničkim analizama). Općenito, vrlo dobar i koristan aparat.

Anna Semenovna, 69 godina, Moskva

OneTouch UltraEasy

Van Toch Ultra Izi je glukometar visoke tehnologije najnovije generacije. Uređaj ima duguljasti oblik, u izgledu nalikuje MP3 playeru.

Raspon Van Thach Ultra predstavljen je u nekoliko boja. Ima zaslon s tekućim kristalima koji prikazuje sliku visoke definicije.

Ima jasno sučelje i kontrolira se s dva gumba. Koristeći kabel, korisnik može prenijeti podatke na računalo.

Memorija uređaja je osigurana za 500 testova. Van Toch Ultra Izi ne izračunava prosjeke i nema oznake, budući da je to lagana verzija. Korisnik može brzo uzeti test i dobiti podatke u samo 5 sekundi.

  • dimenzije - 10,8-3,2-1,7 cm;
  • težina - 32 g;
  • brzina istraživanja je 5 s;
  • volumen kapilarne krvi je 0,6 ml.

Cijena je 2400 rubalja.

Potrošači primjećuju moderan izgled uređaja, mnogi poput sposobnosti da podignu boju mjerača. Tu je i brzu izvedbu rezultata i točnost mjerenja.

Ja ću podijeliti dojam o Van Ultra Ultra. Prva stvar koju sam primijetio bila je pojava. Vrlo moderan, moderan, ne srami se uzeti sa sobom. Čak možete odabrati boju slučaja. Kupio sam zelenu. Osim toga, glukometar je prikladan za upotrebu, brzo prikazuje rezultat. U modelu nema ništa suvišno, sve je jednostavno i sažeto.

Svetlana, 36 godina, Taganrog

Uređaj mi se jako sviđao. Djeluje jasno i bez neugodnih iznenađenja. Dvije godine korištenja, nikada me nije uspio. Rezultat uvijek pokazuje odgovarajući rezultat. Također mi se sviđa izgled - uređaj je kompaktan, moderan i umjereno strogi. Jedino, po mom mišljenju, svih glukomera je prikazano u nekoliko boja.

Aleksey, 41 godine, Sankt Peterburg

Pregled videozapisa nekih vrsta glucometera:

Pregled rejtinga glucometera omogućuje korisniku da kupi najbolju opciju. Računovodstvo cijene, izvedbe i funkcionalnosti pomoći će vam odabrati najprikladniji model.

Ocjena najboljih glukometra po povratnoj informaciji korisnika

Za dijabetičare, ključna je brzina i točnost mjerenja razine glukoze u krvi. Uređaji za kućnu upotrebu rade na različitim tehnologijama, imaju svoje prednosti i nedostatke. Naša ocjena namijenjena je upoznavanju najboljih modela u svakoj od kategorija i pomaže pri izboru kompetentnih.

Glucometar čija je tvrtka bolje odabrati

Accu-Chek

Unatoč činjenici da je tehnologija fotometrijska analiza smatra zastarjelim, tvrtka uspijeva proizvesti Roche Diagnostics metara glukoze u krvi, što je pogreška ne više od 15% (za referencu - u svijetu uspostavio mjerenja brzina pogrešku u prijenosne uređaje 20%).

Bayer

Glavna njemačka briga, jedna od aktivnosti je javno zdravlje. Tvrtka proizvodi i inovativne proizvode i prati suvremena dostignuća industrije.

Jedan dodir

Instrumenti ove tvrtke omogućuju jednostavno mjerenje u roku od nekoliko sekundi. Pogreška ne prelazi preporučenu 20%. Politika cijena održava se na prosječnoj razini.

Omelon

Razvoj tvrtke "Omelon" zajedno sa znanstvenim osobljem Bauman Moskovskog državnog tehničkog sveučilišta nema analoge u svijetu. Učinkovitost tehnologije potvrđuju objavljeni znanstveni radovi i dostatan broj kliničkih ispitivanja.

Domaći proizvođač, koji je postavio cilj da se neophodan proces samokontrole dijabetičara preciznije i povoljnije. Proizvedeni uređaji ni na koji način nisu niži od stranih analoga, ali istodobno je mnogo ekonomičnija u pogledu kupnje potrošnog materijala.

Ocjena najboljih glucometera

Prilikom analize pregleda u otvorenim internetskim izvorima uzeti su u obzir sljedeći čimbenici:

  • točnost mjerenja;
  • jednostavnost rada, uključujući osobe s smanjenim vidom i oštećenje motora;
  • cijena uređaja;
  • trošak potrošnog materijala;
  • dostupnost potrošnog materijala u maloprodaji;
  • dostupnost i praktičnost poklopca za skladištenje i nošenje glukometra;
  • učestalost pritužbi na brak ili slom;
  • izgled;
  • rok trajanja test traka nakon otvaranja pakiranja;
  • funkcionalnost: mogućnost označavanja podataka, količina memorije, izlaz prosječnih vrijednosti za razdoblje, prijenos podataka na računalo, osvjetljenje, obavijest o zvuku.

Najbolji fotometrijski glucometeri

Načelo njihova djelovanja temelji se na analizi promjene boje ispitne zone koja nastaje kao reakcija glukoze u krvi na kemijske reagense test trake. Ta je tehnika korištena u prvom stvorenom home glucometeru.

Najpopularniji fotometrijski glukometar

Najpopularniji model je Accu-Chek Active.

prednosti:

  • uređaj je jednostavan za rukovanje;
  • veliki zaslon s velikim znamenkama;
  • tu je vreća za nošenje;
  • memorija za 350 mjerenja po datumu;
  • oznaka očitanja prije i poslije jela;
  • izračunavanje srednjih vrijednosti šećera;
  • funkcija s upozorenjem na trajnost test traka;
  • automatsko uključivanje prilikom umetanja test trake;
  • dolazi s uređajem za brizganje prstima, akumulatorom, instrukcijom, deset lanceta i deset test traka;
  • podatke možete prenijeti na računalo putem infracrvene mreže.

nedostaci:

  • cijena test traka je prilično visoka;
  • baterija drži malo;
  • nema pozadinskog svjetla;
  • nema zvuka;
  • postoji brak kalibracije, pa ako su rezultati sumnjičavi, morate mjeriti na kontrolnoj tekućini;
  • ne postoji automatsko uzimanje krvi, a kap krvi treba biti postavljen upravo u sredinu prozora, inače je pogreška dana.

Analizirajući recenzije o modelu glukometra Accu-Chek Active, možemo zaključiti da je uređaj prikladan i praktičan. Ali ljudi s lošim vidom, bolje je odabrati drugi model.

Najprikladniji fotometrijski glukometar

Accu-Chek Mobile model kombinira sve što je potrebno za analizu krvi šećera u jednom zatvorenom prostoru.

prednosti:

  • glukometar, testna kaseta i uređaj za probijanje prsta kombiniraju se u jednom instrumentu;
  • Kasete isključuju mogućnost oštećenja test traka zbog nepažnje ili netočnosti;
  • nema potrebe za ručnim kodiranjem;
  • ruski govorni izbornik;
  • za preuzimanje podataka na vaše računalo ne morate instalirati softver, preuzete datoteke imaju format.xls ili.pdf;
  • Lanceta se može koristiti nekoliko puta, pod uvjetom da samo jedna osoba koristi uređaj;
  • točnost mjerenja je veća od broja sličnih uređaja.

nedostaci:

  • Uređaji i kasete nisu jeftini;
  • Tijekom rada, mjerač emitira zujanje zvuka.

Sudeći prema pregledima, model Accu-Chek Mobile bio bi mnogo popularniji ako je cijena bila jeftinija.

Najpopularniji fotometrijski glukometar

Najviše pozitivne povratne informacije su iz Accu-Chek Compact Plus fotometrijskog načela.

prednosti:

  • udobna torbica;
  • veliki zaslon;
  • uređaj radi od običnih baterija prstiju;
  • Olovka za probijanje prsta je podesiva - duljina igle mijenja jednostavnim okretanjem gornjeg dijela oko osi;
  • lako zamjena igala;
  • mjerni rezultat se pojavljuje na zaslonu nakon 10 sekundi;
  • memorija pohranjuje 100 mjerenja;
  • na zaslonu možete prikazati maksimalne, minimalne i prosječne vrijednosti za razdoblje;
  • postoji pokazatelj broja preostalih mjerenja;
  • Jamstvo proizvođača - 3 godine;
  • Prijenos podataka na računalo obavlja se putem infracrvenog priključka.

nedostaci:

  • aparat koristi klasične test trake, ali bubanj s vrpcama, zbog čega je trošak jednog mjerenja veći;
  • bubnjevi se teško nalaze na prodaji;
  • Kada ponovno premotavate dio korištene testne trake, uređaj emitira zvuk zujanja.

Sudeći po pregledima, Accu-Chek Compact Plus ima veliki broj gorljivih bhakta.

Najbolji elektrokemijski glukometri

Izmjerite struju koja je nastala kao posljedica kontakta krvi s reagensima test trake i ovisi o razini šećera u krvi. Ova tehnologija se koristi u bolnicama.

Najpopularniji elektrokemijski glukometar

Najveći broj recenzija dobio je model One Touch Select.

prednosti:

  • jednostavan i lagan za korištenje;
  • ruski govorni izbornik;
  • rezultat za 5 sekundi;
  • potrebno je vrlo malo krvi;
  • Potrošni materijal dostupan je u maloprodajnim lancima;
  • izračun prosječnog rezultata za 7, 14 i 30 dana mjerenja;
  • bilješke o mjerenjima prije i poslije jela;
  • u isporuci je prikladna torba s odjeljcima, lanceta s izmjenjivim iglama, 25 test traka i 100 alkoholnih maramica;
  • jedna baterija može napraviti do 1500 mjerenja;
  • Vreća za posebnu remenicu pričvršćena je za pojas;
  • Podaci analize mogu se prenijeti na računalo;
  • veliki ekran s jasnim crtežima;
  • Nakon prikazivanja rezultata ispitivanja, analiza se automatski isključuje nakon 2 minute;
  • uređaj je pokriven neodređenim jamstvom proizvođača.

nedostaci:

  • ako je traka stavljena u uređaj i mjerač je uključen, krv treba primijeniti što je prije moguće, jer u suprotnom se test traka pogorša;
  • cijena od 50 test traka je jednaka cijeni samog uređaja pa je isplativije kupiti velike pakete koji se rijetko nalaze na policama;
  • ponekad pojedini instrument daje veliku pogrešku mjerenja.

Povratne informacije o modelu Odabir jednim dodirom uglavnom je pozitivan. Pravilnom upotrebom rezultati su vrlo prikladni za dnevnu kontrolu šećera u krvi.

Popularni elektrokemijski glukometar ruskog proizvođača

Neke uštede u cijeni osiguravaju model Elta Satellite Express.

prednosti:

  • vrlo je jednostavno koristiti uređaj;
  • veliki, jasan zaslon s velikim brojem;
  • relativno mali trošak uređaja i test traka;
  • svaka test traka je pojedinačno pakirana;
  • Test traka je napravljena od kapilarnog materijala koji apsorbira točno onoliko krvi koliko je potrebno za studiju;
  • rok trajanja test traka ovog proizvođača je 1,5 godine, što je 3-5 puta veće od ostalih tvrtki;
  • rezultati mjerenja prikazani su nakon 7 sekundi;
  • zajedno s uređajem dolazi kućište, 25 test traka, 25 igala, podesiva ručka za probijanje prsta;
  • memorija za 60 mjerenja;
  • proizvođač daje neograničeno jamstvo za svoju robu.

nedostaci:

  • pokazatelji se mogu razlikovati od laboratorijskih podataka za 1-3 jedinice, što sprječava uporabu uređaja za osobe s teškom bolesti;
  • nema sinkronizacije s računalom.

Sudeći prema pregledima, model Elta Satellite Express daje dovoljno točne podatke ako su upute ispravno praćene. Većina pritužbi na netočnosti uzrokovana je činjenicom da korisnici zaboravljaju kodirati novi paket test traka.

Najpouzdaniji mjerač za točnost mjerenja

Ako vam je točnost rezultata važno, pažljivo pogledajte model Bayer Contour TS.

prednosti:

  • kompaktan, udoban dizajn;
  • točnije, mnogo sličnih uređaja;
  • na test trakama često su dionice proizvođača;
  • prilagodljiva dubina bušenja;
  • memorija za 250 mjerenja;
  • izlaz prosjeka za 14 dana;
  • potrebna je krv vrlo malo - 0,6 μl;
  • trajanje analize je 8 sekundi;
  • u spremniku s test trakama nalazi se sorbent, zbog čega njihov rok trajanja nije ograničen nakon otvaranja pakiranja;
  • osim samog mjerača, u kutiji se nalazi baterijska naprava, naprava za probijanje prstiju, 10 lanceta, kratki priručnik, potpuna nastava na ruskom jeziku;
  • Kabelom možete prenijeti arhivu podataka analizom na računalo;
  • jamstvo proizvođača - 5 godina.

nedostaci:

  • snažno ogrepsti zaslon;
  • poklopac je previše mekana tkanina;
  • nema mogućnosti stavljanja napomene na hranu;
  • ako umetnite test traku u spremnik prijamnika koji nije u sredini, rezultat analize će biti netočan;
  • cijene test traka su vrlo visoke;
  • Ispitne trake su neprikladne da izađu iz posude.

Recenzije za Bayer Contour TS model preporučuju kupnju uređaja ako si možete priuštiti potrošni materijal uz relativno napuhanu cijenu.

Neinvazivni glukometeri

Uređaji proizvedeni uporabom najnovijih znanstvenih dostignuća i koji ne zahtijevaju uzimanje uzoraka krvi. Riječ BEST u ovom slučaju izostavimo jer su slični uređaji proizvedeni u jedinicama.

Glucometar s tehnologijom analize tlaka

Tehnologija, koja nema analoge u svijetu, razvijena je u Rusiji. Načelo djelovanja temelji se na činjenici da ton mišića i vaskularni ton ovise o razini glukoze. Uređaj Omelon V-2 nekoliko puta mjeri pulsni val, vaskularni ton i krvni tlak, na temelju kojeg se izračunava razina šećera. Visoki postotak slučajnosti izračunatih indeksa s laboratorijskim podacima omogućio je da se ovaj tonometar-glukometar stavi u masovnu proizvodnju. Još nema mnogo recenzija, ali zasigurno zaslužuju pozornost.

prednosti:

  • visoka cijena uređaja u usporedbi s drugim glucometers brzo se nadoknađuje zbog nedostatka potrebe za kupnjom potrošnog materijala;
  • mjerenja se bezbolno, bez probijanja kože i crpljenja krvi;
  • pokazatelji se razlikuju od podataka laboratorijske analize ne više od standardnih glucometera;
  • istovremeno s razinom šećera, osoba može kontrolirati puls i krvni tlak;
  • radi na standardnim baterije prsta;
  • automatski se isključuje nakon 2 minute nakon posljednjeg mjerenja;
  • lakše na cesti ili u bolnici od invazivnih glucometera.

nedostaci:

  • uređaj ima dimenzije od 155 x 100 x 45 cm, što ga čini nemogućim za nošenje u džepu;
  • jamstveno razdoblje je 2 godine, dok većina standardnih glucometera ima doživotno jamstvo;
  • točnost indikacija ovisi o poštivanju pravila za mjerenje tlaka - usklađenost rukavca s opsegom ruku, pacijentovu smirenost, nedostatak pokreta tijekom rada uređaja,

Sudeći po nekoliko dostupnih recenzija, cijena za Omelon B-2 glukozmetar u potpunosti je opravdana svojim zaslugama. Na web stranici proizvođača može se naručiti na 6900 rubalja.

Neinvazivni mjerač glukoze u krvi iz Izraela

Problem bezbolan, krvi brzo i točno mjerenje šećera izraelska firma Integrity Aplikacije odlučili kombiniranjem ultrazvučni, toplinskim i elektromagnetske tehnologije u modelu metara GlucoTrack DF-F. Još u Rusiji nema službene prodaje. Cijena u zoni EU započinje na 2.000 dolara.

Koji mjerač za kupnju

1. Pri odabiru glukometra za cijenu, usredotočite se na cijenu test traka. Proizvodi ruske tvrtke Elta će pogoditi novčanik najmanje od svih.

2. Većina potrošača zadovoljna je proizvodima marki Bayer i One Touch.

3. Ako ste spremni platiti za udobnost ili riskirati koristeći najnoviju tehnologiju, kupite Accu-Chek i Omelon proizvode.

Koji je metar bolje kupiti: stručne recenzije, najbolji modeli i specifikacije

Ne bi trebalo ići nekoliko puta dnevno u polikliniku za kontrolu razine glukoze u serumu. Ali to je nužno za učinkovito liječenje šećerne bolesti ili za liječenje inzulinske rezistencije. Takvi ljudi obično preporučuju kupnju prijenosnog uređaja za praćenje stanja - glukometar. S obzirom na činjenicu da na tržištu postoji mnogo takvih uređaja koji se razlikuju u različitim parametrima, uključujući točnost rada, logično je najprije utvrditi koji je glukometar bolje kupiti. Recenzije modela dužni su vam pomoći da odredite najbolji model.

Tko općenito treba ovaj uređaj?

U svijetu se široko vjeruje da bi ovaj uređaj trebalo kupiti samo hiperglikemijski ljudi. Ali u stvari to ne ozlijedi mnoge. Naravno, ljudi s dobrim zdravljem, ne dolaze u uporabu, ali krug ljudi koji ih trebaju kupiti je širok:

  1. Pacijenti s dijagnozom dijabetesa tipa 1.
  2. Starije osobe.
  3. Bolesnici ovisni o inzulinu.
  4. Djeca čiji roditelji imaju kršenje metabolizma ugljikohidrata.

Međutim, čak i zdravi ljudi trebaju mjeriti glikemiju u slučaju promatranja određenih simptoma. A dostupnost takvog uređaja bit će vrlo korisna.

Kako odabrati pravilan glukometar za stariju osobu?

Ovaj mjerni instrument bi trebao biti vrlo jednostavan i pouzdan, tako da starija osoba može razumjeti kako ga koristiti. Moderni modeli imaju samo dva ili tri gumba (i uopće postoje modeli bez gumba) - to je sasvim dovoljno za mjerenje glikemije. Imajte na umu da je praktičnost i jednostavnost sučelja najvažniji kriterij ako trebate odabrati dobar i jeftin glukometar za starije osobe.

Općenito, postoji mnogo kriterija za odabir.

mehanizam

Na tržištu postoje nekoliko vrsta glucometera koji se razlikuju po principu djelovanja: elektrokemijski, fotometrijski. Točnosti mjerenja su jednake, međutim elektrokemijski glukometri su prikladniji, budući da se rezultati isporučuju na malom zaslonu. Ako se koristi fotometrijski instrument, rezultat će biti prikazan u obliku boje na posebnoj test traci. Dobivena boja treba usporediti s poznatim ekvivalentima. Ovaj postupak nije uvijek točno, jer tumačenje boje ponekad izaziva argumente čak i između liječnika, a da ne spominjemo obične pacijente.

Glasovne obavijesti i druge funkcije

Ako je osoba starija osoba i ima slab vid (to je također pogodno za mlade ljude), glasovna obavijest o rezultatu će biti vrlo korisna. Uređaj provodi mjerenje, a u slučaju povećanja šećera u krvi nastaje cvrčanje.

Također, na tržištu su modeli koji zahtijevaju više ili manje krvi za točnu analizu. Ako želite često ispitati krv djeteta, onda morate odabrati model koji neće uzeti previše krvi. Ako ovaj parametar nije uvijek naveden, povratne informacije klijenata pomoći će vam da saznate više o tome.

Glucometeri također imaju različita vremena analize. Većina ispitati krv za 5-10 sekundi - to je optimalni pokazatelj. Postoje i modeli koji se sjećaju prethodnog testnog rezultata i prikazuju ga na zaslonu. Tako dijabetičar može promatrati promjenu dinamike i kontrolirati razinu šećera u krvi.

Skuplji instrumenti pružaju mogućnost testiranja seruma za trigliceride ili ketone. Pomoću njihove pomoći, kontrola bolesti je jednostavnija. Jedna od najvažnijih točaka je svestranost test traka, kada je u pitanju fotometrijski glucometers. Neki uređaji mogu raditi samo s posebnim test trakama. Najčešće koštaju više i prodaju se samo u nekim ljekarnama. Prilikom odabira fotometrijskog mjerača glukoze u krvi, mora se osigurati da se u njoj koriste standardne (univerzalne) test trake.

Trošak je posljednji kriterij izbora, ali sve je jednostavno: najjednostavniji i najčišći modeli su jeftini, njihova je cijena u regiji od 2000 rubalja. Kasnije ćemo uvesti određene modele i razgovarati o tome koji je glukometar bolji izbor, stručne recenzije pomoći će razumjeti.

Dakle, s kriterijima odabira sve je jasno. Možete nastaviti izravno na ocjenu.

Ocjena najboljih glucometera (po recenzijama)

Ova ocjena temelji se na jednostavnim i sažetim modelima, koji su dostupni većini. Često ih preporučuju stručnjaci zbog kvalitete samih instrumenata i točnosti mjerenja. Dakle, koji je glukometni metar bolji? Popularni modeli, recenzije, cijene, značajke - sve to u ocjeni.

1. mjesto - One Touch Ultra Easy

Jedan od najboljih modela koji je bio popularan u svoje vrijeme. Danas se ovaj mjerač ne proizvodi, ali se može naći na prodaji u mnogim trgovinama, ljekarnama. Cijena ovog uređaja iznosi 2200 rubalja, što ga čini pristupačnim za većinu građana.

Ovaj elektrokemijski prikladan uređaj, prijenosni, ima samo 2 gumba, težak 35 grama. U kompletu je mlaznica s kojom možete izvući krv iz gotovo bilo kojeg mjesta. Rezultat testa postaje dostupan pacijentu u roku od 5 sekundi.

Jedini nedostatak modela je odsutnost glasa. Međutim, to nije tako važno. Ali ono što je stvarno važno je povratna informacija stručnjaka. "Koji mjerač glukoze trebam kupiti?" - o ovom broju pacijenata najprije savjetuje model ONE TOUCH ULTRA EASY. Sami bolesnici također dobro reagiraju na uređaj, što ukazuje prije svega na praktičnost operacije. Model je super za starije ljude i za one koji su često na putu. Dakako, jedna od najboljih ponuda na tržištu za odgovarajuću cijenu.

2. mjesto - Trueresult Twist

Ovaj mjerač također je elektrokemijska, ali je cijena niža - samo 1500 rubalja. Praktičnost, besprijekorna točnost i jednostavnost rada glavne su prednosti uređaja. Krvni test se provodi odmah, a samo 0,5 mikrolitara krvi je potrebno, što je vrlo mala. Rezultat testa bit će dostupan u roku od 4 sekunde. Lijepa značajka je veliki zaslon koji jasno vidi rezultat čak i za osobe s problemima vida.

Ako govorimo o tome koji mjerač glukoze je bolje kupiti, povratne informacije o ovom modelu omogućuju vam da ga stavite na drugo mjesto, ali ima određeni nedostatak. Napomena na uređaj ukazuje da se može koristiti samo u sljedećim uvjetima okoline: temperatura u rasponu od +10 do +40 stupnja, vlažnost u području od 10-90%. Kad koristite mjerač, osim navedenih uvjeta, moguće je dobiti netočan rezultat.

U pregledima kupci pohvaljuju uređaj za nisku cijenu, prilično veliku bateriju koja je dovoljna za 1500 mjerenja (traje oko 2 godine). Model je također prikladan za cestu, tako da ga često odabiru pacijenti koji trebaju putovati radom.

3. mjesto - Akku-Chek Active

Čak i pristupačniji model, koji će koštati samo 1200 rubalja. Uređaj jamči visoku točnost rezultata. Za razliku od drugih glucometera, to omogućuje mogućnost primjene kapi krvi u test traku u samom uređaju ili izvan njega.

Odabir mjerača glukoze je najbolje kupiti, recenzije nužno uzimaju u obzir. O modelu "ACCU-CHEK ACTIVE" uglavnom su pozitivni, jer osim prikazujući točan rezultat, u memoriju se pohranjuju i 350 rezultata s točnim datumima svakog testa. To omogućuje praćenje dinamike promjena.

Što se tiče pojedinosti u pregledima, prije svega pacijenti naglašavaju praktičnost rada s uređajem. S drugim glucometers, rezultati moraju biti zapisani na komad papira kako bi pratili dinamiku. I s ovim uređajem sve je puno jednostavnije. Točnost mjerenja je pričvršćena.

4. mjesto - Jednostavan dodir odaberite jednostavan

Ne znajući kako odabrati i što je bolje kupiti glukometar, možete sigurno odabrati ovaj model za 1100-1200 rubalja. Naziv uređaja govori za sebe, zapravo je vrlo jednostavan i sažet uređaj za ljude koji ne znaju mnogo o raznim tehničkim uređajima. Model, u prvom redu, usmjeren je na starije osobe. Ovo ukazuje na nedostatak tipki i kontrola. Za test, samo trebate umetnuti test traku s kapi krvi i zaslon će pokazati rezultat. Tu je i zvučni signal koji obavještava o visokoj ili niskoj razini šećera u krvi.

ONE TOUCH SELECT SIMPLE - ovo je zaista dobra preporuka stručnjaka za pacijentovo pitanje o tome koji je glukometar bolji za kupnju. Recenzije ne daju laži, a gotovo svi starije osobe pohvaljuju uređaj zbog njegove jednostavnosti i pouzdanosti.

5. mjesto - "Akku-check Mobile" tvrtke "Hoffman La Roche"

Za razliku od gore navedenih modela, ovaj uređaj može se nazvati skupim. Danas košta oko 4000 rubalja pa je manje popularna. U međuvremenu, ovo je cool glukometar, koji se smatra najprikladnijom.

Glavna značajka uređaja je načelo rada kazete. To znači da uređaj trenutno ima 50 test traka, u slučaju da postoji prikladna ručka za uzimanje uzoraka krvi. Bolesnik ne treba samostalno staviti krv na traku i umetati ga u uređaj. Međutim, nakon 50 testova, morat ćete staviti nove test trake unutra.

Značajka uređaja može se nazvati mini-USB sučeljem, koje vam omogućuje da ga priložite na računalo da biste ispisali rezultate testa krvi. Govoreći o tome koji mjerač glukoze je bolje kupiti za kuću, recenzije ne dopuštaju preporučiti "ACCU-CHEK MOBILE". S obzirom na vrlo visoke troškove, uživa malo popularnost pa nema puno povratnih informacija o tome. Da, i ovaj uređaj nije pogodan za sve, već samo za suvremenog mladića koji će maksimalno iskoristiti svoje mogućnosti.

6. mjesto - Akku-Chek Performa

Ovaj model vjerojatno neće biti ništa za iznenađenje, ali uzimajući u obzir povratne informacije pacijenata i stručnjaka također se može preporučiti. Metar košta samo 1750 rubalja. Uređaj točno analizira krv i crijeva ako je razina šećera u krvi viša ili niža od normalne. Postoji infracrveni port za prijenos podataka na računalo, ali ta je tehnologija zastarjela, gotovo nikome neće koristiti ovaj priključak.

7. mjesto - "Contour TS"

Precizan i vremenski testirani uređaj koji nije pogrešan i služi godinama je jednostavan za rukovanje i pristupačan. Ako ga možete pronaći na tržištu, cijena će u prosjeku iznositi 1.700 rubalja. Jedini mogući nedostatak je trajanje testa. Ovaj mjerač traje 8 sekundi za prikaz rezultata.

8. mjesto - EasyTouch analizator krvi

Za 4500 rubalja možete kupiti cijeli mini-laboratorij koji radi metodom elektrokemijskog mjerenja. Ovaj uređaj je u stanju otkriti ne samo glukozu, već i hemoglobinu, pa čak i kolesterol u krvi. Za svaki test osigurana su odvojena test traka. Naravno, ne vrijedi kupovati i preplatiti, ako je potrebno samo određivanje glukoze. Nedostatak uređaja može se nazvati nedostatkom komunikacije s računalom, a zapravo takav funkcionalni glukometar jednostavno mora imati neku vrstu sučelja.

Koji je glukometar bolji: usporedna tablica

Radi jednostavnosti i praktičnosti percepcije informacija koje ćemo navesti u tablici značajki navedenih glukomera: